Γλώσσα:
 

Xylac

Κατηγορίες: Βερνίκια ξύλου & πέτρας

Ετικέτες: |

Xylac

Alcon Xylac Βερνίκι ξύλου πολυουρεθάνης

Xylac: Βερνίκι ξύλου τροποποιημένης πολυουρεθάνης. Ιδανικό για προστασία σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Περιέχει φιλτρα UV και HALS.

Το XYLAC είναι ένα έγχρωμο διακοσμητικό και προστατευτικό βερνίκι ξύλου για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Είναι κατάλληλο για πόρτες, παράθυρα, κουφώματα, ξύλινες επενδύσεις, και εν γένει για κάθε ξύλινη επιφάνεια. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες εργασίας και απλώνεται εύκολα. Δίνει ένα ελαστικό και σκληρό φινίρισμα που προστατεύει και προσφέρει στο ξύλο όμορφη εμφάνιση.

Οδηγίες χρήσης

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και απαλλαγμένες από σκόνες, λάδια και ρετσίνι και να έχουν λειανθεί με κατάλληλο γυαλόχαρτο. Τα παλιά βερνίκια και χρώματα σε κακή κατάσταση αφαιρούνται πλήρως με διαβρωτικό. Σε καινούργια ή γυμνά ξύλα για αποτελεσματικότερη προστασία από μύκητες και έντομα ή σαράκι, περάστε με μια στρώση από άχρωμο συντηρητικό ξύλου WOOD DECOR της Alcon και στη συνέχεια εφαρμόστε 1 ή 2 στρώσεις XYLAC ανάλογα με την επιθυμητή απόχρωση. Για την συντήρηση ήδη βαμμένων με βερνίκια επιφανειών εφαρμόστε ένα χέρι XYLAC. Τα εργαλεία καθαρίζονται με White Spirit.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Τύπος Βερνίκι ξύλου τροποποιημένης πολυουρεθάνης
Ειδικό βάρος 0,90±0,02 gr/cm3 (ELOT 523)
Ιξώδες 70±20 sec (FC4, 25OC)
Μέθοδος βαφής πινέλο, ρολό
Αραίωση 5-10% κ.ο. με White Spirit
Απόδοση 14 m²/Lt σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες
Χρόνοι στεγνώματος Στεγνό στην αφή σε 3 ώρες. Επαναβαφή σε 24 ώρες.
Αποχρώσεις: Διαφανες Gloss, satin, ματ και σε 6 αποχρώσεις gloss.
ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις – VOC ) Το Xylac ανήκει στην κατηγορία Α/ε {οριακή τιμή ΠΟΕ ευρωπαικής ένωσης 150 gr/lt (2007) και 130 gr/lt (2010)}. Το έτοιμο προς χρήση προιόν περιέχει κατά μέγιστο 125 gr/lt ΠΟΕ.
Συσκευασίες Ανά Χαρτοκιβώτιο
0,375 Lt
0,75 Lt
2,5 Lt
12
12
4